For a better experience update your broswer

Technologie van de band

De Metzeler technologie die gebruikt wordt bij de constructie van banden

Meer details over de Metzeler

Interact ™: meervoudige spanningszones

De kabels in de staalgordel hebben een verschillende spanning: het is de stijfheid van de onderliggende structuur die de prestaties van het rubbermengsel bepaalt. Dit concept garandeert de best mogelijke aanpasbaarheid bij verschillende rijstijlen, evenals een nauwkeurig prestatieniveau.

Metzeler Advanced Winding

Er werd een nieuwe technologie gepatenteerd om de kabels van de staalgordel op 0° optimaal te positioneren. Die technologie werd ‘Metzeler Advanced Winding’ gedoopt. Bij bepaalde banden worden de staalkabels opgerold in functie van een specifieke afstand. Enerzijds is de plaatsing van de kabels op beide banden breder in het midden van het loopvlak om meer elasticiteit en een beter schokdemping te verzekeren. Anderzijds worden er op de hoeken stijvere secties gebruikt. Tot slot beschikt de schouder van de achterband over een nieuwe afstand tussen de kabels. Een grotere spreiding voor meer controle en een betere feedback bij een maximale hellingshoek op de gripgrens.

MRC – Multiple Rayon Contour

Deze technologie voor de positionering van designs is gewijd aan hoge prestaties. De gebogen contour verschilt tussen de flank van de band en het midden, om meer vertrouwen in te boezemen en een doeltreffendere grip af te leveren. De groeven zijn breder en kenmerken de flank van de band om zo een erg groot contactoppervlak met de weg te creëren en de stabiliteit in de bochten te verzekeren.

MBS – Gordelsysteem van Metzeler

Voor de diagonale gordel heeft Metzeler een gordelsysteem gepatenteerd voor al zijn conventionele banden. Dit is een moduleerbare constructietechnologie die het mogelijk maakt om elke afmeting aan te passen aan de specifieke eisen van de motor om zo de stabiliteit te maximaliseren. Met andere woorden: het gewicht en de prestaties van de banden zijn speciaal ontwikkeld voor krachtige klassieke motoren en verhogen hun prestaties.

MBS – Radia

Dit symbool verwijst naar een band met radiaal karkas en diagonale gordel die de MBS-technologie gebruikt. Het radiale karkas maakt het mogelijk om een band met beperkte doorsnede te maken om de bochtstabiliteit te verhogen en het gewicht te verlagen, terwijl de radiale gordel de vervorming van de band bij hoge snelheid beperkt.

SRC – Structuur met enkelvoudige straal

Een complexloze band dankzij de afgeronde contour van de structuur. Deze band werd speciaal ontwikkeld voor ‘custom touring’-motoren, en onderscheidt zich door zijn lineaire ontwerp. Een breed kroonoppervlak garandeert het comfort en de stabiliteit in alle omstandigheden en behoudt zo de uitstekende duurzaamheidskenmerken.

CMT – Design van de bandcontour

Anticipatie op reacties, grip in extreme omstandigheden en stabiliteit in de bochten zijn maar enkele van de voordelen. Dat alles is nu mogelijk dankzij het definitieve design van de structuur. Deze structuur garandeert een performant rijgedrag bij elke rijstijl en elk type van motoren. De geavanceerde ontwerptechnologie van de bandcontour is ontworpen om aan de hoogste eisen te voldoen.

FCM – Fine Carbon Matrix

Deze nieuwe structuur garandeert een hoog gripniveau, zowel op droge als natte ondergrond en een aanzienlijke levensduur. Dit nieuwe mengsel werd verkregen door gebruik te maken van de jongste generatie grondstoffen, die beter zijn aangepast aan de grote verscheidenheid aan weersomstandigheden.

Dura Sil

Een van de nieuwste mengsels, met een hoog siliciumgehalte en nieuwe verstevigingselementen die de stijfheid en de weerstand verhogen. Dit mengsel werd ontwikkeld om een snelle en doeltreffende aanpassing aan verschillende weersomstandigheden te verzekeren, met een lange levensduur als resultaat.

Radiale structuur met staalgordel op 0°

Deze uiterst performante technologie voor achter- en voorbanden vertaalt zich in een grotere stijfheid dankzij het staal, terwijl het gebruikte textiel het gewicht van de band reduceert. De structuur van de band is innovatief, door de enkele laag staalkabels, opgerold rond een radiaal karkas van 0°.

Die radiale staalgordel dringt de dynamische vervorming van de band door de centrifugale krachten terug en verzekert een uitzonderlijke stabiliteit bij hoge snelheden. Aangezien dit mengsel een betere warmteverspreiding biedt, kan de band niet alleen schermen met een langere levensduur maar ook met een meer uniforme slijtage.

De Wintertechnologie

De Wintertechnologie maakt het mogelijk om het hele jaar door in alle veiligheid te rijden, zonder daarbij de prestaties in het gedrang te brengen. Er werden lamellen geïntegreerd in het loopvlakprofiel voor een snellere opwarmingstijd en een ongelofelijk gevoel van grip dankzij een erg efficiënte component voor lage temperaturen.

Maps

Loading...

Ridexperience Ridexperience Blog

Loading...