For a better experience update your broswer

Opbouw van de band

Een blik achter de schermen van de Metzeler moto technologie

Diagonaalstructuur

Wordt ook aangeduid als conventionele band of X-ply-structuur. Bij deze banden bestaat het karkas uit twee of meer (afhankelijk van de snelheidsspecificaties en het laadvermogen) elkaar overlappende lagen. Elke laag bestaat uit met rubber gecoate textielkoorden en de hoek waaronder de lagen elkaar overlappen wordt zo bepaald dat de band de vereiste dynamische kenmerken heeft.

Diagonaalband met gordel

De structuur van deze banden bestaat uit een traditioneel karkas en een gordel die uit twee of meer gekruiste lagen is opgebouwd. Karkas en gordel moeten verschillende functies vervullen en bijgevolg worden ook verschillende materialen gebruikt: de gordel bestaat meestal uit aramidevezels en dient om de dynamische vervorming door de centrifugale krachten te beperken, terwijl het karkas vooral voor de stijfheid en het laadvermogen van de band moet zorgen.

Band met gordel en radiaalkarkas

Het grootste verschil met een diagonaalband met gordel is dat het karkas hier een radiaalstructuur heeft. Dit betekent dat de koorden radiaal rond de band zijn gewikkeld, dus van hiel tot hiel. Dit maakt het mogelijk om laagprofielbanden te maken, wat grote voordelen oplevert inzake stabiliteit in de bochten, lager gewicht en prestaties bij hoge snelheden. De extreem hoge stijfheid en de mogelijkheid om de tussenruimte bij het wikkelen nauwkeurig aan te passen, leveren een band op met verschillende stijfheidsgraden van schouder tot kroon.

 

0° staalgordelband met radiaalkarkas

Door Metzeler gepatenteerde technologie voor zowel voor- als achterbanden. De structuur bestaat uit een radiaalkarkas en één enkele stalen gordellaag. De gordel is overlangs rond het karkas gewikkeld, zodat hij In verhouding tot de rolrichting van de band een hoek in de buurt van 0° maakt. De extreem hoge stijfheid van staal levert voordelen op, terwijl variaties in de tussenruimte bij het wikkelen zorgen voor verschillende stijfheidsgraden van schouder tot kroon.

Maps

Loading...

Ridexperience Ridexperience Blog

Loading...